Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE SUSHI SHOKUNIN: JAPAN'S CULINARY MASTERS

Assouline Sushi Shokunin: Japan's Culinary Masters

Στην Ιαπωνία, η μαγειρική έχει συχνά αισθητική αξία και η παρασκευή σούσι θεωρείται μια από τις καλύτερες μαγειρικές τέχνες. Σύμφωνα με αυτό το ιδανικό –το φαγητό ως τέχνη, οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν συχνά τη λέξη shokunin, που ορίζεται χαλαρά ως «τεχνίτης», για να αναφερθούν σε εξαιρετικά καταρτισμένους δασκάλους του σούσι. Υποδηλώνοντας την αριστεία και την αφοσίωση στην τέχνη κάποιου, αυτός ο τίτλος προορίζεται για όσους προσεγγίζουν τη δουλειά τους με καλλιτεχνικό μάτι και φαινομενικά πνευματική αίσθηση σκοπού, ή ikigai. Σε αυτήν την εκπληκτική μονογραφία, η βραβευμένη με James Beard φωτογράφος και συγγραφέας Andrea Fazzari παρουσιάζει είκοσι από τους πιο διάσημους δασκάλους του σούσι στην ιαπωνική σκηνή του φαγητού. Μέσω ενός συνδυασμού εντυπωσιακών φωτογραφιών και οικείων δοκιμίων, κάθε κεφάλαιο εισάγει τους αναγνώστες σε έναν νέο δάσκαλο και εστιατόριο, αποτυπώνοντας την αισθητική, τη φιλοσοφία και το επίπεδο αφοσίωσης που απεικονίζει την κατάστασή τους ως τους καλύτερους γαστρονομικούς shokunin στον κόσμο. Ένα must-have για τους λάτρεις του σούσι - και για όποιον ενδιαφέρεται για την κουλτούρα του εκλεκτού φαγητού - το Sushi Shokunin είναι το πρώτο βιβλίο του είδους του με τους πιο σεβαστούς δασκάλους και εστιατόρια του σούσι. Η Fazzari προσκαλεί τους αναγνώστες να εξερευνήσουν τον σπάνιο κόσμο του κορυφαίου shokunin που βλέπουν την παρασκευή σούσι όχι μόνο ως καριέρα, αλλά και ως τρόπο ζωής. 

Σχετικά με τον συγγραφέα: 
Η Andrea Fazzari είναι μια βραβευμένη με James Beard φωτογράφος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και σύμβουλος εστίασης με έδρα το Τόκιο και ειδικεύεται στον πολιτισμό και τα ταξίδια. Η Andrea είναι η συγγραφέας, φωτογράφος και συν-σχεδιαστής του Tokyo Chic (Assouline, 2023). Sushi Shokunin: Ιαπωνικοί Μαγειρικοί Δάσκαλοι (Assouline, 2020); Tokyo New Wave: 31 Chefs Defining of Japan's Next Generation (2018); και είναι η φωτογράφος και η στυλίστρια του Aperitivo (2016) που έχει γυριστεί επί τόπου στην Ιταλία. Είναι tastemaker στο βιβλίο Hotel Stories (Assouline, 2013) και φωτογράφος και παγκόσμιος εξερευνητής σε έξι ηπείρους για τους Οδηγούς Προορισμού Luxury Collection (Assouline, 2010). Η Andrea είναι αποδέκτης του Lowell Thomas Gold Award for Travel Photography για τη δουλειά της στην Αργεντινή για το περιοδικό Departures. Έχει φωτογραφίσει καμπάνιες και έργα για εταιρείες όπως η Cathay Pacific Airlines και η Four Seasons Hotels και για περιοδικά όπως τα Travel + Leisure, Vanity Fair και Architectural Digest. Η Andrea ονομάστηκε μία από τους "30 φωτογράφους που πρέπει να παρακολουθήσετε" του Photo District News το 2004. Η δημοσίευση την παρουσίασε επίσης ως μία από τις καλύτερες φωτογράφους της χρονιάς στο Food Issue του 2017. Πριν γίνει φωτογράφος, η Andrea εργαζόταν στον τομέα της μόδας και των δημοσίων σχέσεων για τους Giorgio Armani, Dolce & Gabbana και Miramax Films. Έχει εξερευνήσει περισσότερες από ενενήντα χώρες και έχει ζήσει – μόνη της – σε επτά. Η Fazzari κατάγεται από το Μανχάταν και πριν μετακομίσει τελικά στην Ιαπωνία, έζησε στην Ιταλία, τη Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊλάνδη και την Ισπανία. Η Andrea μιλά αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Χαρακτηριστικά: 280 σελίδες Πάνω από 200 εικονογραφίσεις Γλώσσα Αγγλική Κυκλοφόρησε Σεπτέμβριο 2020 W25xL33xD4cm 2,7kg Μεταξωτό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781614289395

105
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ



close