Assouline Wine & Travel Italy
Τα κρασιά της Ιταλίας αντικατοπτρίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό της. Οι οινοποιητικές της παραδόσεις είναι πλούσα χρωματισμένες με χιλιάδες μικρά terroirs και αμπελώνες των οποίων οι ποικιλίες, οι ονομασίες και τα εδάφη φαίνονται όλο και πιο πολύχρωμα, όσο τα γνωρίζεις καλύτερα. Μερικά από τα κρασιά της Ιταλίας είναι θρυλικά, είτε πρόκειται για ένα εικοσάχρονο Trebbiano d’Abruzzo με την καπνιστή ορυκτότητά του είτε για ένα πενήντα ετών Barolo ή Brunello di Montalcino. Το ταξίδι στις διαδρομές του κρασιού της Ιταλίας δεν είναι ποτέ μονότονο: κάθε αμπελουργική περιοχή έχει τις δικές της γεύσεις, το δικό της φως. Παρέα με τον παγκοσμίου φήμης σομελιέ Enrico Bernardo, βυθιστείτε στο σπίτι της παιδικής ηλικίας του συγγραφέα, σε ένα μαγευτικό ταξίδι στους αμπελώνες των διαφορετικών οινοπαραγωγικών περιοχών της Ιταλίας. Στις σελίδες του Wine & Travel Italy, θα περιηγηθείτε σε απολαυστικές εμπειρίες που περιμένουν σε κάθε στάση, από εμβληματικές σοδειές έως κρυμμένους θησαυρούς. Προετοιμαστείτε για μια περιήγηση σε εκλεκτές γεύσεις, πολυτελείς διαμονές και την αναζήτηση για το απόλυτο ποτήρι κρασί με φόντο τα μαγευτικά τοπία της Ιταλίας. Μέρος της τελευταίας σειράς Wine & Travel της Assouline, η οποία εξερευνά εμβληματικούς προορισμούς μέσα από το πρίσμα του οινοτουρισμού, αυτή η έκδοση περιλαμβάνει μια λεπτομερή λίστα με τους καλύτερους ιταλικούς αμπελώνες και ένα χρήσιμο γλωσσάρι, ενώ παρέχει επίσης μια ενδόμυχη ματιά στα καλύτερα και πιο εκλεπτυσμένα οινοποιεία της χώρας.
Σετικά με τον συγγραφέα:
Ο Enrico Bernardo έχτισε το όνομά του στο Le V, το εστιατόριο του Four Seasons George V στο Παρίσι και αναδείχθηκε ο καλύτερος σομελιέ στον κόσμο το 2004. Ως εστιάτορας, έχει δημιουργήσει και κατέχει πολλά εστιατόρια με αστέρι Michelin, επικεντρωμένος στο ταίριασμα του ιδανικού κρασιού με κάθε πιάτο. Ο Bernardo σύμβουλος σε εταιρείες τροφίμων, κρασιού και τέχνης σε όλο τον κόσμο και είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως The Impossible Collection of Wine (2016), La Sagesse du Vin (2021) και The Impossible Collection of Champagne (2022). Το 2018, πραγματοποίησε ένα ταξίδι στο κόσμο του κρασιού, διευρύνοντας τις γνώσεις του για τον κλάδο και φέρνοντας στο φως άγνωστα ταλέντα.
Χαρακτηριστικά: 304 σελίδες 400 εικονογραφήσεις Αγγλική γλώσσα Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2024 W25xL33xD3cm 2,268kg Λινό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781649804181
€120

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 40 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 40 ευρώ
