Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE WINE & TRAVEL FRANCE

Assouline Wine & Travel France

Η Γαλλία η πιο διάσημη χώρα στον οινοπαραγωγικό κόσμο, οφείλει την απαράμιλλη φήμη της σε πολλούς παράγοντες, τόσο γεωγραφικούς όσο και ιστορικούς και ανθρώπινους. Όποιος ταξιδεύει σε όλη τη Γαλλία δεν μπορεί να μην εντυπωσιαστεί από την τεράστια ποικιλία των τοπίων της, των εδαφών της, των τοπικών της κλιμάτων. Από ανοιχτά βοσκοτόπια και λιβάδια μέχρι πλαγιές με ήπια κλίση και από γκρεμούς που βυθίζονται στη θάλασσα μέχρι αμμώδεις παραλίες των οποίων οι αμμόλοφοι εκτείνονται στο άπειρο: Η Γαλλία είναι μια χώρα με ποικίλα εδάφη. Κατά τη διάρκεια τριάντα ετών, ο καλύτερος σομελιέ στον κόσμο, Enrico Bernardo, επισκέφτηκε τους καλύτερους αμπελώνες της Γαλλίας, ανακαλύπτοντας μερικούς από τους πιο καινοτόμους οινοποιούς. Για να αναπτύξει αυτό το βιβλίο και ολόκληρη τη νέα σειρά της Assouline's Wine & Travel, ο Bernardo ξεκίνησε μια παγκόσμια οινική περιοδεία πέντε ετών, συμπεριλαμβανομένου ενός ολόκληρου έτους στη Γαλλία. Πέρασε μήνες ανακαλύπτοντας τη Καμπανία, την κοιλάδα του Ροδανού, την Αλσατία, τη Γιούρα και όλες τις άλλες περιοχές που συνθέτουν το συναρπαστικό τοπίο της χώρας. Με το Wine & Travel France, οι αναγνώστες ξεκινούν ένα ταξίδι στη γραφική γαλλική ύπαιθρο, εξερευνώντας φημισμένους αμπελώνες και ανακαλύπτοντας τοπικά διαμάντια: ένα ιστορικό εστιατόριο, μια ήρεμη αγορά ή μια τοπική γιορτή γεμάτη εκπλήξεις. Μέρος της νέας σειράς Wine & Travel της Assouline, που εξερευνά εμβληματικούς προορισμούς μέσα από το πρίσμα του οινοτουρισμού, αυτή η έκδοση αποκαλύπτει τις δώδεκα περιοχές που διαμορφώνουν τη λαμπρή οινική κληρονομιά της Γαλλίας και συμπληρώνονται από σαγηνευτικά ανέκδοτα και μια επιμελημένη λίστα με αμπελώνες που πρέπει να επισκεφτείτε.

Σετικά με τον συγγραφέα:
Ο Enrico Bernardo έχτισε το όνομά του στο Le V, το εστιατόριο του Four Seasons George V στο Παρίσι και αναδείχθηκε ο καλύτερος σομελιέ στον κόσμο το 2004. Ως εστιάτορας, έχει δημιουργήσει και κατέχει πολλά εστιατόρια με αστέρι Michelin, επικεντρωμένος στο ταίριασμα του ιδανικού κρασιού με κάθε πιάτο. Ο Bernardo σύμβουλος σε εταιρείες τροφίμων, κρασιού και τέχνης σε όλο τον κόσμο και είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως The Impossible Collection of Wine (2016), La Sagesse du Vin (2021) και The Impossible Collection of Champagne (2022). Το 2018, πραγματοποίησε ένα ταξίδι στο κόσμο του κρασιού, διευρύνοντας τις γνώσεις του για τον κλάδο και φέρνοντας στο φως άγνωστα ταλέντα.

Χαρακτηριστικά: 304 σελίδες 400 εικονογραφήσεις Αγγλική γλώσσα Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2024 W25xL33xD3cm 2,268kg Λινό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781649804181

120
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 40 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 40 ευρώ



close