Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE 18TH CENTURY STYLE

Assouline 18th Century Style

Ο δέκατος όγδοος αιώνας ήταν η επιτομή της αισθητικής τελειότητας μέσα από ορόσημα όπως οι Βερσαλλίες και η χλιδή της αυλής της Μαρίας-Αντουανέτας, προβάλλοντας τα ιδανικά του Διαφωτισμού τη λογική και την ελευθερία. Από το ροκοκό έως τον νεοκλασικισμό, σηματοδότησε μια δυναμική εποχή στις τέχνες, το σχέδιο και τη λογοτεχνία, με στυλιστικούς κώδικες που εξακολουθούν να εμπνέουν τους σύγχρονους δημιουργούς. Η σειρά Assouline's Style, με την επιμέλεια των Sophie Motsch και Emmanuel Sarméo, γιορτάζει αυτή τη διαρκή επιρροή με σαγηνευτικές εικόνες από την αρχιτεκτονική, την τέχνη, τη μόδα και το design, αποτυπώνοντας τη διαχρονική γοητεία του στυλ του 18ου αιώνα. 

Σχετικά με τον συγγραφέα:

Επιμελήτρια στο τμήμα του δέκατου έβδομου και δέκατου όγδοου αιώνα στο Musée des Arts Décoratifs στο Παρίσι, η Sophie Motsch έχει συνεργαστεί σε πολλές εκθέσεις, όπως Van Cleef & Arpels: The Art of High Jewelry (2012), The Secrets of French Lacquer: Vernis Martin (2014), Unbuttoning Fashion (2015), Christian Dior: Designer of Dreams (2017) και Hair and Hairs (2023). Με ειδίκευση στην ιστορία της πολυτέλειας, των συλλεκτών και των συλλογών τους, συμμετείχε στο συλλογικό έργο The Rothschild: A Dynasty of Patrons in France (2016) και επιμελήθηκε την έκθεση Not Afraid: Collection of the Baroness Henri de Rothschild (Ίδρυμα Bemberg, 2018) . Είναι επίσης συγγραφέας του Chaumet: Crown Jewels (Assouline, 2018). Η Sophie Motsch συνεχίζει να ερευνά αξεσουάρ ομορφιάς και γκαρνταρόμπας, αρώματα, κουμπιά και αντικείμενα τέχνης του δέκατου όγδοου αιώνα. 

Με ειδίκευση στην ιστορία της αρχιτεκτονικής, της εσωτερικής διακόσμησης και των αντικειμένων τέχνης από τον γαλλικό και ευρωπαϊκό 18ο αιώνα, ο Emmanuel Sarméo τιμήθηκε με το βραβείο Bruno Pons το 2015 για τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Το τζάκι και η διακόσμηση του κατά τη βασιλεία του Λουδοβίκου XVI». Αφιέρωσε σημαντική έρευνα και δημοσίευσε τις ανακαλύψεις του σχετικά με τη διακόσμηση του Παλατιού των Βερσαλλιών, ιδιαίτερα τα διαμερίσματα της Μαρίας-Αντουανέτας. Συνεργάστηκε επίσης στην έκθεση Pierre Gouthière: Virtuoso Gilder στο French Court at the Frick το 2016 και έλαβε μέρος στο διεθνές συνέδριο του 2018 François- Joseph Bélanger (1744–1818): Architecture and Society of the Ancien Régime in the Restoration. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζει μια εργασία για την εσωτερική διακόσμηση του δεύτερου μισού του δέκατου όγδοου αιώνα.

Χαρακτηριστικά: 304 σελίδες Πάνω από 240 εικονογραφίσεις Γλώσσα Αγγλική Κυκλοφόρησε Ιούνιο 2024 W24.8xL33.1xD4cm 2,087kg Λινό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781649803238

105
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ



close