Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE BUDAPEST GEM

Assouline Budapest Gem

Η Βουδαπέστη, η παλλόμενη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, είναι μια πόλη με μαγευτικές αντιθέσεις. Στο δυτικό τμήμα της πόλης τη Βούδα, ορόσημα όπως ο Προμαχώνας του Ψαρά, το Κάστρο της Βούδας και η Εκκλησία του Ματθαίου στέκονται μάρτυρες της πλούσιας ιστορίας της, ενώ η πλευρά της Πέστης προσφέρει σύγχρονες εικόνες όπως το κτίριο της Βουλής, της Όπερας και την Πλατεία Ηρώων. Η αλυσιδωτή γέφυρα Széchenyi εκτείνεται με χάρη στον Δούναβη, συνδέοντας τα δύο μισά της πόλης. Πέρα από το ιστορικό της παρελθόν, η Βουδαπέστη σφύζει από ένα δυναμικό παρόν που αποτυπώνεται στην πολιτιστική συγχώνευση και τη δημιουργική ζέση. Καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές και νεωτεριστές ευημερεύουν εδώ, συνδυάζοντας τη νοσταλγία με μια ενέργεια που κοιτάζει προς το μέλλον. Το Budapest Gem, με πρωτότυπη φωτογραφία του Oliver Pilcher, αποτυπώνει την ουσία της πόλης, εμπνέοντας τους αναγνώστες με τη διαχρονική γοητεία της. 

Σχετικά με τον συγγραφέα: 
Ο András Török είναι συγγραφέας και λέκτορας με έδρα τη Βουδαπέστη, καθώς και μακροχρόνιος παρατηρητής της αστικής σκηνής. Τα προηγούμενα βιβλία του περιλαμβάνουν Budapest: A Critical Guide; Τα 500 κρυμμένα μυστικά της Βουδαπέστης; και το Αξιόλογο Κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου. Εκτός από υποστηρικτής της γενέτειράς του, είναι ο διαχειριστής του Fortepan.hu, ενός αρχείου παλιών φωτογραφιών της Ουγγαρίας. Ζει στην όχθη του ποταμού στην Πέστη.

Χαρακτηριστικά: 208 σελίδες Πάνω από 200 εικονογραφίσεις Γλώσσα Αγγλική Κυκλοφόρησε Απρίλιο 2024 W24.8xL33.1xD3.9cm 2.6kg Μεταξωτό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781649803412

105
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ



close